Şasi Kısmı;

1 – Alt şasi kısmı: Ayaklar motor ve hareket verme şanzıman sistemi ile kumaş çekme aparatını üzerinde taşıyan gövde kısmıdır. Kumaş çekme mekanizması alt şasinin yarı yüksekliğine dizayn edilmiştir.
2 – Üst şasi kısmı: Silindir iğne yatağı ile silindir taşıyıcı gövde ve kapak iğnesi taşıyıcı diskinin oluşturduğu gövde üst kısmıdır.

Fakat RL tek yataklı (plakalı) makinelerde bu iğne yataklarından ve iğne taşıyıcı sütunlardan birisi bulunmaz. Genellikle, tek yataklı makinelerde silindir iğne yatağının kullanımı yaygındır.

Yuvarlak örme makinesinin çalışma emniyetinin ve üretilecek mamülün kalitesinin yüksek olmasının temel şartı, makine şasisinin sağlam ve kalitesinin yüksek olması gerekir. Makinenin şasi kısmının mutlaka burulma sertliğine sahip olması gerekir. Bu şekilde hızlanma ve frenleme esnasında şasi kısmına gelecek zararlar önlenmiş olacaktır. Şasinin diğer bir görevi ise, makine üzerinde oluşacak titreşimleri absorblamaktır.

Makinede yüksek hızın oluşmasından dolayı, elektronik kumanda donatımının makinenin yanına konulması gerekir. Bu sayede, makinede bir arıza oluştuğu anda, makinenin hemen kapatılarak, kumaş üzerindeki oluşacak hatanın minumum seviyede tutulması sağlanmaktadır. Fakat bu makinenin hızlanma süresini uzatır ve sonuç olarak şaside büyük burulma kuvvetleri oluşmasına sebep olur.

Yuvarlak örme makinelerinde iskelet dizaynı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlar:
a) Örme kumaş üretimi esnasında çalışan elemanın kumaşı rahat görebileceği ve hatanın oluştuğu anda hatayı tespit edeceği şekilde iskelet dizaynı yapılmalıdır.
b) Makine şasi kısmının, makinenin diğer parçalarının çalışma akışını bozmayacak şekilde yerleştirilmesi gerekir.
c) Hareket ve elektrik donatımlarının tehlikesiz çalışabileceği şekilde dizaynı yapılmalıdır.
d) Makinenin fazla alan kaplamaması gerekir.
e) Çalışma anındaki hareketlere rağmen, sarsıntısız ve dengeli bir halde durabilmesi ve oluşabilecek titreşimleri absorbe etmesi gerekir.
f) Makine şasi kısmının burulma sertliğine ve savrulma güvenliğine sahip olacak şekilde dizaynı yapılmalıdır.
Bunun için yuvarlak örme makinelerinde genellikle üç ayak üzerine dizayn edilmiş ve
yukarı doğru tartan bir iskelet yapısı vardır.

Bu ayaklardan her birine ısı, hareket kontrol ve elektronik mekanizmaları yerleştirilmiştir.